БИЛКИ-ПО НОМЕРА ОТ 1 ДО 490 ОТ А ДО Я САМО ТУК
Copyright © 2023. All Rights Reserved

ОВЛАЖНИТЕЛИ ЗА ВЪЗДУХ

Сух въздух в стаята! Какви са симптомите?
 
Най-често срещаните индикации са:
 
  • сухота на лигавиците - сухо гърло, "свирещи" синуси по време на сън, сухота на очите;
  • умора, липса на концентрация;
  • увяхващи домашни растения;
  • чести настинки и суха кашлица;

Ако тези симптои са налице, значи трябва да се замислите за влажността на въздуха у дома!

 

Какви са последиците за здравето, ако не направите нищо...

Сухият въздух е не просто дискомфорт, а опасен за здравето! И тъй като прекарваме 90% от времето си вътре /особено зимата/, то трябва да се запитаме - какъв въздух дишаме?

Сухият въздух причинява изсъхване на мембраните на дихателна система, изсушаване на кожата, напукване на устните, "смъдене" на очите, насърчава инфекции и заболявания на дихателната система и предизвиква умора и лоша концентрация.

И това се случва най-често в студените месеци, когато стоим в затворени помещения и проветряваме рядко и за кратко. Тогава?

 

Как да се справим със сухия въздух? 

Съвременното решение е устройство за овлажняване на въздуха - най-рационалният избор за дома! На пазара е пълно с подобни продукти - овлажнители, дифузери и прочее. По долу вижте някои от съветите ни - как да изберете уред за овлажняване. 

Може да поставите стаен овлажнител за въздух във всяка стая:

  • всекидневна, хол - там, където прекарвате най-много време;
  • спалнята и детската стая - оптималната влажност по време на сън е изключително важна. Ако сутрин се събуждате със сухота в гърлото или запушен нос, значи имате нужда от овлажнител за въздух!
  • работното място - офис, кантора, лаборатория и други - работата е вторият ни дом, там сме в по-голяма част от времето и е важно какъв въздух дишаме, докато работим. Това е важно и за нашата продуктивност! 

Важно: Ако трудно се концентрирате на работното място, помислете - дали проблема не е сух, застоял въздух, без кислород?!

 

Как работи домашният овлажнител за въздух?

Подобрява качеството на въздуха в стаята!

Освен, че достига до оптималната влажност, подходяща за организма, много от моделите имат и фукция на дифузер - може да поставите в контейнера ароматни, етерични масла!

Тази опция е много подходяща при:

  • лоши миризми на застояло, готвено и пр.
  • при астма, дихателни проблеми, запушен нос;
  • за релакс, тонус и ароматерапия;

 

Как да изберем овлажнител за въздух?

Като начало - важна е квадратурата/кубатурата на помещението - обърнете внимание на характеристиките на овлажнителите. Ако си купите малък уред, а стаята Ви е 40 кв.м, той няма да свърши никаква работа.

Добре е да изберете овлажнител с по-голяма вместимост на контейнера, за да не се налага постоянно да наливате вода в него. 

Изберете безшумно устройство, защото в противен случай няма да може да го използвате в спалнята или в стаята на бебето, както и в офиса. 

Изберете си гаранционен продукт - това Ви дава сигурност при евентуална бъдеща повреда. 

 

Овлажнителите за въздух на ЗЕНЕТ имат 2 години гаранция и оторизарано сервизно осблужване!

Цена