БИЛКИ-ПО НОМЕРА ОТ 1 ДО 490 ОТ А ДО Я САМО ТУК
Copyright © 2023. All Rights Reserved

ЧИСТА ВОДА - УРЕДИ ЗА ПРЕЧИСТВАНЕ НА ВОДА

ЗАЩО ИЗБРАХМЕ ОБРАТНАТА ОСМОЗА ЗА НАШИТЕ СИСТЕМИ ЗА ПРЕЧИСТВАНЕ НА ВОДА?

Обратната осмоза е технология, която се използва за отстраняване на редица замърсители от водата като нитрати, пестициди, сулфати, флуорид, бактерии, фармацевтични съединения и арсен, чрез изтласкането на водата под налягане през полупропусклива мембрана.

Как работи обратната осмоза?

Примесите се филтрират, след като налягането на водата я изтласква през  мембраната за обратна осмоза. Това, което остава, е здравословна питейна вода с чист вкус.

СИСТЕМА ЗА ПРЕЧИСТВАНЕ НА ВОДА

AQEENA PRO

5-МИКРОННИЯТ PP ФИЛТЪР ефективно премахва по-големите частици, като ръжда и пясък, както и други твърди примеси от водата.

ПЕЛЕТНИЯТ ВЪГЛЕРОНЕН ФИЛТЪР абсорбира хлор, органични вещества, миризми, обезцветяване и други вещества.

1-МИКРОННИЯТ ФИЛТЪР премахва частици с по-малък размер, като суспендирани твърди вещества и колоиди.

МЕМБРАНАТА НА ОБРАТНАТА ОСМОЗА филтрира бактерии, патогени, тежки метали като олово, кадмий и живак, остатъци от пестициди и нитратни съединения.

КОКОСОВИЯТ ПОСТ-ФИЛТЪР подобрява миризмата и коригира вкуса.

EDEL WASSER

НЕО-СЕНС ФИЛЪР (NEO-SENSE) - Този neo-sense филтър помага за намаляване на естетичния хлор, миризма, летливи органични съединения (ЛОС).

МЕМБРАНЕН ФИЛТЪР - Мембранният филтър с обратна осмоза (RO) има функцията да намалява замърсителите на водата като петвалентен арсен, барий, кадмий, селен, радий 226/228, тривалентен хром, шествалентен хром, олово, мед.

ИННО-СЕНС ФИЛТЪР (INNO-SENSE) - Функцията на inno-sense филтъра е да регулира миризмите и да подобрява вкуса на водата. Също така, той помага за допълнително намаляване на естетичния хлор, летливите органични съединения (ЛОС).

ХИГИЕНЕН ФИЛТЪР - Хигиенният филтър съдържа сребро, за което е известно, че възпрепятства размножаването на микроорганизми и поддържа целостта на филтъра.

Какво пиете?

Безопасна ли е водата от чешмата, която пием? Вероятно не

Водата от чешмата често се пречиства чрез добавени дезинфектанти, които по-късно се натрупват в телата ни под формата на арсен, оловен кадмий, флуорид или бактерии, дрожди или патогени.

Продължителното излагане на такива химикали може да доведе до увреждане на кожата, проблеми с кръвоносната система, повишен риск от рак, проблеми с бъбреците, високо кръвно налягане и други сериозни здравословни състояния.

Image

Безопасна ли е бутилираната вода, която пием? Вероятно не

Най-голямото притеснение по отношение на бутилираната вода, е BPA (бисфенол А) - токсичен химикал, открит в пластмасата, и неговото влияние върху нормалните нива на хормоните в тялото.

Дори ако BPA не е причина за безпокойство, достатъчно притеснителен е фактът, че бутилиращата индустрия не е строго регулирана или задължена да посочва точния източник на вода на етикетите. Част от бутилираната вода се доставя от екологично чисти места, но огромен процент просто идва от общинските резерви.

Ние често предпочитаме бутилирана вода, защото смятаме, че няма други възможности, но това решение е много скъпо и изключително вредно за околната среда. Когато избираме бутилирана вода, ние допринасяме за увеличаване на тревожното количество пластмаса, която в момента се намира в нашите океани и сметища. Само една на всеки пет бутилки за вода се рециклира и процесите на производство, транспорт и рециклиране на пластмасови бутилки имат изключително негативни ефекти върху околната среда.

Image

Безопасна ли е филтрираната вода, която пием? Най-вероятно, да

Пазарът днес предлага широка гама от филтри, които се различават значително по качество, дизайн, ефективност и цена. Много системи, макар и скъпи, нямат необходимата сертификация, контрол на качеството или функции за безопасност, които ги правят наистина ефективни.

Системите за филтриране на вода Edelwasser и Aqueena Pro на Zepter използват уникална система с пет филтъра, за да превърнат вашата чешмяна вода с високо съдържание на минерали в чиста H₂O. Осигурявайки между 76 и 300 литра чиста питейна вода дневно, те използват системата за обратна осмоза, патентована от НАСА, която може да превърне всяко вещество на течна основа в питейна вода - дори океанска вода!

 
Цена