БИЛКИ-ПО НОМЕРА ОТ 1 ДО 490 ОТ А ДО Я САМО ТУК
Copyright © 2023. All Rights Reserved

Какво е хидролизиран колаген?

Какво е хидролизиран колаген?

Какво е хидролизиран колаген?

Протеините са основен елемент за поддържането на живота. Тялото съдържа милиони аминокиселини и пептиди, които са по-малки от протеините. Те са от съществено значение за тялото, като регулират функциите на клетките. Хидролизираният колаген е липсващата връзка при доставянето на аминокиселини като глицин, пролин и лизин, които се изискват от организма за изграждането на съединителна тъкан, за регулиране на клетъчния растеж. Той е от полза за косата, кожата, мускулите, хрущялите, сухожилията и растежа на кръвните клетки. Колагенът е най-богатия протеин в организма, който образува свързващите влакна в тъканите. Среща се в мускулите, кръвта, кожата, хрущялите, костите и сухожилията. След 25-годишна възраст естествената способност на организма да произвежда аминокиселини намалява, но може да бъде възстановена чрез добавяне на колагенов протеин към храната. Хидролизираният колаген се свързва с полезното му действие в човешкия организъм. Той представлява комбинация от аминокиселини в концентрирани нива, които могат да стимулират и имат благоприятното въздействие върху други протеини, отговарящи за здравето на костите и ставите.  Консумирането на хидролизиран колаген позволява на тялото ви да увеличи максимално ползите, които колагенът може да ви предложи. Той повишава тонуса и енергията, също така е полезен в много други области – проблеми с храносмилането, суха кожа, артрит, ставни проблеми, изгаряне на мазнини. Също така хидролизираният колаген поддържа здравословното състояние на косата, кожата, ноктите и костите. Колагенът се съдържа и в съединителната тъкан на червата и може да помогне за подсилването и поддържането на здравето на защитната обвивка на храносмилателния тракт. Това е от голямо значение, тъй като промените в бариерната функция на червата, могат да позволят на различни частици да преминат в кръвта, а това може да доведе до възпаления.

Хидролизираният колаген всъщност представлява хидролизираната форма на колагена. В състава си има много протеини и пурини, аминокиселини, които подпомагат производството на различни видове колаген в човешкото тяло.Произвежда се от говежди кости и хрущяли. За да се отстрани калцият, костта се раздробява и обезмаслява и смила и се накисва в киселина  , за да се разрушат колагенните връзки. Този процес води до раздробяване на аминокиселини, които не са били деформирани. Те се абсорбират в кръвта много бързо и се използват като градивни елементи за образуването на нов колаген.

Хидролизираният колаген е подходящ  за всички над 25 годишна възраст, но е добре при заболяване да се консултирате и с лекар. Хидролизираният колаген е известен и със своя неутрален мирис и вкус, което  го прави лесен и удобен за консумация. Две супени лъжици на ден са достатъчни на организма, за да си набави нужните съставки.Приемът му може да се извършва с различни напитки и храни. Можете да го добавите в кафе, сок, мюсли или смути.

Цена