БИЛКИ-ПО НОМЕРА ОТ 1 ДО 490 ОТ А ДО Я САМО ТУК
Copyright © 2023. All Rights Reserved

Колаген на хапчета или колаген на прах?

Колаген на хапчета или колаген на прах?

Колаген на хапчета или колаген на прах?

Изборът на най-добрата хранителна добавка с колаген е от жизненоважно значение за здравословното състояние на организма и на добрия външен вид.

Колагенът е протеин, съставен от дълги вериги от свързани аминокиселини. Той играе ключова роля в съединителната тъкан в цялото ни тяло, като допринася за функцията на кожата, кръвоносните съдове, мускулите, сухожилията, връзките, костите и храносмилателната система.

Понякога изборът на най-добрия продукт може да бъде доста трудна задача. На пазара има толкова различни продукти – такива, които са под формата на прах и такива под формата на хапчета. Тогава как да изберем тази хранителна добавка, които наистина е подходяща за нас и какви са разликите?

Колаген на прах

Една от най-популярните форми на колаген е колагенът на прах. Той представлява ронлив бял прах, който се разтваря в течност и се приема като се добави към любима напитка или храна.

Смята се, че колагенът на прах е най-добрият начин за приемане на колаген по много причини, които са свързани с по-лесното му усвояване от организма, лесното му разтваряне в течности, вкусът или липсата на такъв, както и че можете да изберете точното количество, от което се нуждаете  – между 5 и 10 гр е препоръчителната дневна доза.

Когато избирате вашата хранителна добавка е добре да изберете такава, при която колагенът е хидролизилан. Това се отнася до процеса хидролиза, при който дългата верига от аминокиселини е разградена. Полученият прах се нарича „хидролизиран колаген“ и това е формата, която тялото ви усвоява по-лесно. Консумирането на хидролизиран колаген позволява на тялото да увеличи максимално ползите, които колагенът може да предложи.

Колагеновите прахове са и супер универсални, тъй като могат да се добавят към почти всичко, за което се сетите – кафе, смутита, вода и дори сутрешният ви омлет. В момента, в който си спомните, че трябва да го приемете, можете просто да го добавите в напитката си.

Капсули колаген

За тези от вас, които биха предпочели да приемат колаген по друг начин, можете да го намерите под формата на капсули.

Плюсът тук е, че няма да ви се налага да разбърквате, разклащате или по друг начин да го замествате в някаква напитка или рецепта. Проблемът е в количеството колаген, което приемате. В хапчетата той е в много по-малко количество и ще трябва да приемате много повече от едно, за да си набавите препоръчителната доза от 5 гр дневно.

Когато става въпрос за колагена, който приемате, формата му има значение. Ако ще го приемате ежедневно, искате да намерите тази, която ще работи за вас и вашия личен вкус.

Цена