БИЛКИ-ПО НОМЕРА ОТ 1 ДО 490 ОТ А ДО Я САМО ТУК
Copyright © 2023. All Rights Reserved
  • Начало /
  • Мурсалският чай е едно от чудесата на България. Това многогодишно растение, известно още и като Планински, Пирински, Алиботушки и Шарпланински чай, е една от най-полезните билки, растящи в България. През 70-те години на миналия век космонавтите го пиели

Мурсалският чай е едно от чудесата на България. Това многогодишно растение, известно още и като Планински, Пирински, Алиботушки и Шарпланински чай, е една от най-полезните билки, растящи в България. През 70-те години на миналия век космонавтите го пиели

Мурсалският чай е едно от чудесата на България. Това многогодишно растение, известно още и като Планински, Пирински, Алиботушки и Шарпланински чай, е една от най-полезните билки, растящи в България.

През 70-те години на миналия век космонавтите го пиели при подготовката си за полет.

Японски учени изследвали преди години мурсалския чай и установили благотворното му въздействие върху множество заболявания.

Тъй като гърците са се ориентирали по-рано да го култивират и изнасят, светът познава това чудодейно растение като „гръцки чай” и „планински чай”.

Какво съдържа мурсалският чай?

Мурсалският чай съдържа: флавоноидни, фенилпропаноидни гликозиди, танини, терпеноиди, дитерпени и етерични масла, феноли, иридоиди, урсолова и олеанова киселина, множество микроелементи като желязо, мед, цинк, кобалт и селен , както и макроелементите калций, магнезий, калий и натрий, които обясняват фармакологичното действие на вида.

Как действа мурсалският чай?

- Притежава силно антиоксидантно действие, тонизиращо, общоукрепващо, антианемично и диуретично действие.
- Намалява риска от високо кръвно налягане, инфаркт, инсулт, предпазва от развитието на раковите клетки.
- Подпомага сърдечната дейност.
- Помага при заболяване на простатата и трудно уриниране, стимулира потентността.
- Отлично средство при заболяване на бъбреците и пикочните канали.
- Има силно противовъзпалително, противомикробно и антибактериално действие, отлично средство за лечение на простудни заболявания – кашлица, възпалено гърло, грип, бронхити и други заболявания на дихателната система.

В Института по ботаника проучват свойствата му и установяват благотворното му влияние на чернодробни и редица други заболявания, както и изумителното му качество, че забавя стареенето.

Може би това е най-добрата билка при кашлица.

Други наричат чудното растение „българската виагра”.

Как се приготвя мурсалският чай?

Качественият мурсалски чай трябва да е на цели, светлозелени стръкове. В 1 литър вода се поставят 4-5 стръкчета чай. Ври на тих огън 5 минути. За три хубави чая са необходими само едно-две стръкчета.

Може да се комбинира с други билки – при комбинацията на мурсалски със зелен чай се получава чудесна напитка, пазеща от рак, засилваща имунитета и притежаваща силно антиоксидантно действие!

От къде да купим мурсалски чай?

Продукти от мурсалски чай можете да намерите в онлайн магазинът на ЕТ ДИМИТРИНКА БЛАГОЕВА - ДИДИ - ЛОМ

https://dimitrinkalom777.com

 

ТЕЛЕФОН 0889893098

Връзка към видеоклипа
 
Абонирайте се за моят ютуб канал.

Мурсалският чай е едно от чудесата на България Пирински чай.

Мурсалският чай е едно от чудесата на България. Това многогодишно растение, известно още и като Планински, Пирински, Алиботушки и Шарпланински чай, е една от най-полезните билки, растящи в България. През 70-те години на миналия век космонавтите го пиел