БИЛКИ-ПО НОМЕРА ОТ 1 ДО 490 ОТ А ДО Я САМО ТУК
Copyright © 2023. All Rights Reserved

Ехинацея - стрък,  Опаковка от 20 грама, Цена: 6 90 лв.

Ехинацея - стрък,  Опаковка от 20 грама, Цена: 6 90 лв.

 

 

Ехинацея
Echinacea Angustifolia


Днес се говори навсякъде за ехинация.
Може би, дори се надценяват нейните възможности. Но все пак тя има своята лечебна и профилактична сила.

Ехинацеята се цени заради мощното й имуностимулиращо и силно изразено противовъзпалително действие.  Ехинацеята е способна да противостои на повече от 200 различни вируси. Има способност да мобилизира натуралните защитни сили на организма, за борба с инфекциозни и вирусни заболявания. Ехинацеята потиска растежа на стафилококи, стрептококи, вирусите на грипа и херпеса. Затова тя се използва с профилактична цел при първите признаци на простуда и по време на грипни епидемии.

Установена е ефективността на препаратите от ехинацея при възпалителни заболявания (артрит, ревматизъм, простатит, гинекологически заболявания и др.).

Корените от  ехинацея влияят благоприятно върху имунната система и се използват в подкрепа на диетичните режими в комплексните програми при:
-чести възпаления на ушите, гърлото;
-остри и хронични бронхити;
-предпазване от грип и простуди;
- кашлица и главоболие.

Много важна билка при трудно лечими и нелечими със съвременните конвенционални средства хронични хепатити, хронични бронхити, хронични пиелонефрити, синузити и много други вирусни заболявания като рецидивираща херпесна инфекция например.

Профилактичното прилагане на ехинацея може да намали риска от ринит с 58%, а нейното прилагане по време на заболяване намалява два пъти продължителността му.

При едновременното използване на ехинацея и витамин С, растението е способно да намали риска от заболяване от хрема с 86%.

Корените на пурпурната ехинацея съдържат флавоноиди, полизахариди, фитостероли, етерично масло, фенолни съединения (карвакрол) и др.

 Комплексът биологично активни вещества оказва противомикробно, противовъзпалително и имуномодулиращо действие.

Ехинацеята усилва фагоцитозата, миграцията на левкоцити към огнището на възпалението, активира Т-лимфоцитите, стимулира комплементарно-пропердиновата активност и така води до снижаване проницаемостта на съединителната тъкан (възпрепятства проникването на микроорганизмите). Ехинацеята проявява бактерицидни, фунгицидни и противовирусни свойства, притежава и някои кортизоноподобни свойства (повишава адаптационните възможности на организма).

Ехинацеята се препоръчва за стимулиране защитните сили на организма при стафилококови и стрептококови инфекции, грип, херпес и други инфекциозни заболявания, използва се при различни остри и хронични възпалителни процеси, на първо място при хронични инфекции на дихателните и пикочните пътища (като противовъзпалително, антисептично и аналгетично средство), за изчистване и заздравяване на рани, язви и изгаряния. Имуномодулиращото действие на ехинацеята позволява използването й в онкопатологията и при СПИН. Тъй като ехинацеята се явява мощен природен антибиотик, при използването й е целесъобразно поддръжането на организма с еубиотици.

Като продукт:


Ехинацея - стрък


Може да се използва при: скарлатина, дифтерит, ангина, възпалителни процеси и др.

Начин на приготвяне:  1супена лъжица от билката кисне 10 минути в 500гр. гореща вода. Прецежда се и се пие 3 пъти дневно по 120гр.

 

 

Ехинацея - стрък, при възпалителни процеси, ангина, кожни обриви, имуностимулатор! 0889893098

Ехинацея - стрък

Опаковка от 20 грама.

Може да се използва при:

@ Възпалителни процеси;

@ Ангина;

@ Кожни обриви;

@ Дифтерит;

@ Имуностимулатар;

@ За възстановяване след тежко боледуване и отпадналост на организма.

Начин на приготвяне и дозировка:

1 чаена лъжичка от растението кисне 10 мин. в 300 грама вряла вода. Прецежда се и се приема 3 пъти дневно по 100 грама преди ядене.

Електроненмагазин:

https://dimitrinkalom777.com

Телефон за повече информация: 0889893098

 

6,90 лв.
добави в количката
Моля, изберете:
Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!