БИЛКИ-ПО НОМЕРА ОТ 1 ДО 490 ОТ А ДО Я САМО ТУК
Copyright © 2023. All Rights Reserved

ДРЕБНОЦВЕТНА ВЪРБОВКА, Опаковка от 30 грама, Цена: 4,90 лв.

ДРЕБНОЦВЕТНА ВЪРБОВКА,  Опаковка от 30 грама, Цена: 4,90 лв.

Дребноцветна върбовка - Epilobium Parviflorum L.

Дребноцветна върбовка
Epilobium Parviflorum L.

От силно лековитите видове трябва да се изброят следните: розово-червената върбовка (Epilobium roseum), дребноцветата върбовка - речна върбовка (Epilobium parviflorum), планинската върбовка (Epilobium montanum), тъмнозелената върбовка (Epilobium obscurum), ланцетовидната върбовка (Epilobium lanzeolatum), хълмистата върбовка (Epilobium collinum), блатната върбовка (Epilobium palustre), чакълестата върбовка (Epilobium fleischer) и алпийската върбовка (Epilobium anagallidifolium).

Всички тези видове целебни върбовки могат да се познаят по малките им цветчета в червеникав, бледорозов или почти бял цвят. Те са като заковани върху продълговатите, тесни семенни шушулки, от които след разпукването изскача покритото с бели, памуковидни коси семе. В Тирол върбовката е известна странно под името "женска коса".

От споменатите целебни видове се събира цялото растение, т.е. стъблото, заедно с листата и цветовете, като трябва да се внимава растението да се къса в средата (то междувпрочем се чупи много лесно), за да може то след това да пусне отстрани нови леторасли. Събраните растения се нарязват още докато са пресни. От чая от върбовка се пият, даже и при най-тежки случаи, само по две чаши на ден и то една чаша сутрин на гладно и една чаша вечер. Това обаче не значи, че човек може да си спести посещението при лекаря. При всяко тежко заболяване трябва на всяка цена да се консултира с лекар.

Препоръчва се при:
заболяване на пикочните пътища и простатата.
Начин на употреба:  1 препълнена чаена лъжичка от билката се запарва с една чаша вряща вода и се оставя да престои 30 мин. На ден се пият само по две чаши - сутрин на гладно и вечер половин час преди вечеря.

За болести на простатата:
Могат да се използват стръкове от дребноцветна върбовка. Чаят може да се пие 3 пъти на ден по 1 чаша - една чаена лъжичка стръкове се заливат с една чаша вряла вода, престоява докато изстине, прецежда се и се пие.

Като продукт:
Дребноцветна върбовка - стрък


Може да се използва при: всички видове възпаления на бъбреците, простатната жлеза и мехура, както и при рак на същите.

Начин на приготвяне: 1 супена лъжица от билката кисне 30
мин. в 300гр. вряла вода. Прецежда се и се пие 3 пъти дневно по 100гр. преди ядене.

 

ДРЕБНОЦВЕТНА ВЪРБОВКА

Опаковка от 30 грама

Може да се използва при:

@ Всички видове възпаления на бъбреците, простатната железа и мехура;

@ Както и при тумори при същите.

Начин на приготвяне и дозировка:

1 супена лъжица от билката кисне 30 мин. в 300 грама вряла вода. Прецежда се и се пие 3 пъти дневно по 100 грама преди ядене.

Електронен магазин:

https://dimitrinkalom777.com

За повече информация телефон за връзка: 0889893098

4,90 лв.
добави в количката
Моля, изберете:
Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!