БИЛКИ-ПО НОМЕРА ОТ 1 ДО 490 ОТ А ДО Я САМО ТУК
Copyright © 2023. All Rights Reserved

ЯГОДА - ЛИСТА, Опаковка от 40 грама, Цена: 5,60 лв.

ЯГОДА - ЛИСТА, Опаковка от 40 грама, Цена: 5,60 лв.

 

Ягода (горска) - Fragaria vesca

 

Ягода - (горска)
Fragaria vescaОписание


Многогодишно тревисто растение, високо 30 сантиметра, с дълго пълзящи стъбла. Листата са предимно приосновни, сложни, тройни с дълги дръжки. Отделните листчета са яйцевидни и назъбени. Цветовете са бели, събрани в съцветия. Плодчетата са многобройни, едносеменни орехчета. Цъфти към края на пролетта и началото на лятото - от май до август. Ягодите са първите плодове на пролетта. Те са не само вкусни, но и много полезни. Купичка ягоди съдържа 20 % от необходимата дневна доза фолиева киселина - водноразтворим витамин B12, който доказано намалява някои дефекти при новородените. Ягодите не съдържат мазнини и натрий, без холестерол са  и имат съвсем малко калории. Осем средно големи ягоди покриват дневната нужда от витамин С и са само 55 калории!

Разпространение
Расте по поляни, из храсталаци и гори в цялата страна, дори и над 1000 метра надморска височина.

Употребяема част
Използват се плодовете и листата

Действие


Разширява кръвоносните съдове, снижава артериалното налягане, забавя сърдечния ритъм и усилва съкратителната способност на сърцето.

Приложения


Ценен диетичен продукт, при високо артериално налягане, атеросклероза, при язвена болест на стомаха и дванадесетопръстника, при анемия, авитаминоза, неврастения, запек, подагра, маточни кръвотечения, леко диуретично средство при бъбречни камъни, подагра, диарии, чернодробни възпаления.В провинцията на Франция ягодите се смятали  за афродизиак, а на младоженците винаги се сервирала студена ягодова супа. Ягодата е символ на Венера - богинята на любовта заради сърцевидната форма и червения цвят. Използват се листата,  корените и цветовете на дивите и култивирани ягоди.

Доказано е, че тези сочни и ароматни плодове предотвратяват появата на рак, заради високото съдържание на витамин С и намаляват риска от заболявания на чревната система. Те са богат източник на оксиданти флавоноиди и се нареждат на второ място след боровинките.

Когато се консумират в по-големи количества ягодите имат успокояващ ефект, прочистват кръвта и черния дроб.
Ако нямате под ръка паста и четка за зъби, може да направите следното – разтъркайте няколко ягоди по зъбите и ги оставете колкото се може повече. После изплакнете с вода. Ягодите освен това спомагат за задравяването на венците.

Те са идеално средство за почистване на кожата, против акне и мазна кожа, имат избелващо свойство.

Ако спазвате диета, ягодите са идеалната храна - толкова вкусна, ароматна и полезна!

Като продукт:
 Ягода - листа

Съдържание: сухи стрити листа - 100%.

Използва се при: хипертония, главоболие, маточни кръвоизливи, кожни обриви, възпаление на стомаха, бъбреците, пикочния мехур, жлъчката.

 

Начин на употреба: 2 супени лъжици от билката киснат 2 часа в 500 гр. гореща вода. Прецежда се и се пие по 120гр. по 3 пъти дневно преди ядене.

Опаковка: 40 гр. в целофанов плик.
Чай, добавка към храната

 

ЯГОДА - ЛИСТА

Опаковка от 40 гр.

Може да се използва при:

@ Хипертония;

@ Главоболие;

@ Маточни кръвоизливи;

@ Кожни обриви;

@ Възпаление на стомаха;

@ Възпаление на бъбреците;

@ Възпаление на пикочния мехур;

@ Възпаление на жлъчката.

 

Начин на приготвяне и дозировка:

1 супена лъжица от кората се вари в 500 грама вода 10 минути. Прецежда се и се пие по 100 грама 3 пъти на ден преди ядене.

 

Електронен магазин:

https://dimitrinkalom777.com

Телефон за повече информация: 0889893098

 

5,60 лв.
добави в количката
Моля, изберете:
Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!