БИЛКИ-ПО НОМЕРА ОТ 1 ДО 490 ОТ А ДО Я САМО ТУК
Copyright © 2023. All Rights Reserved

Дяволски нокът 60 капсули

Дяволски нокът, 60 капсули
Код: 32038
Марка: Doctor Nature
Опаковка: 60 капсули
Патентована съставка FlexiGo™ с два вида дяволски нокът с органичен произход + екстракт от дяволски нокът за здрави стави, кости, мускули, сухожилия и добра физическа активност.

Описание

Всяка капсула съдържа: патентована френска формула FlexiGo™ с два вида дяволски нокът, с изцяло органичен произход – 50 мг., от които 9 мг. харпагозиди и 15 мг. иридоиди; екстракт от дяволски нокът – 400 мг.

Начин на употреба: по 1 капсула дневно

Dr. Nature препоръчва при:

Скованост и намалена подвижност на опорно-двигателния апарат
При напрежение и болка в коленете, ръцете, тазобедрените стави, врата и гърба
При оток и възпалителни състояния в ставите
Различни артритни заболявания и подагра
Пренатоварване на мускулите и сухожилията
Загуба на костно вещество при пациенти с остеоартрит
Цялостна подкрепа срещу дискомфорт в опорно-двигателния апарат
Приемът на Dr Nature Дяволски нокът е особено важен при повишено физическо натоварване, при случаи на износени стави – особено на хора в напреднала възраст, при активно спортуващи и трениращи, за по-бързо възстановяване при травми.

Dr Nature Дяволски нокът е изцяло натурално решение с още по-мощно  действие за поддържане здравето на ставите, костите, мускулите и сухожилията. Той се отличава с висока бионаличност и бързо действие – облекчава болката, намалява възпалението, улеснява движението и отпуска цялото тяло. Това се дължи на комбинацията от стандартизиран екстракт от дяволски нокът и патентованата френска формула FlexiGo™ с две разновидности на дяволски нокът Harpagophytum procumbens и Harpagophytum zeyheri с висока концентрация на харпагозиди и иридоиди. Тези две свързани съединения принадлежат към класа на иридоидните гликозиди и проявяват противовъзпалителни и аналгетични свойства чрез инхибиране на определени ензими, участващи във възпалителния процес, като потенциално намаляват болката и подуването.

Dr Nature Дяволски нокът е особено ефикасен при ревматични състояния, помага при болки в гърба, остеоартрит, ревматоиден артрит и тендинит, фибромиалгия, ишиас, нервна болка, подагра. Действа при прекалено натоварване на мускулите и сухожилията, особено при спортисти. Затова и неслучайно е наричан още „африканското чудо за стави“.

Как действа

Основните активни съединения в дяволския нокът -  харпагозиди и други иридоидни гликозиди, упражняват противовъзпалителни ефекти чрез инхибиране на определени ензими, участващи във възпалителния отговор, като циклооксигеназа (COX) и липоксигеназа (LOX). Освен това, дяволският нокът може да повлияе на освобождаването на цитокини, които са протеини, участващи в клетъчното сигнализиране и регулирането на възпалението. Що се отнася до неговите аналгетични свойства, дяволският нокът може да действа върху рецепторите за болка в тялото, като потиска предаването на сигнали за болка към мозъка. Това може да доведе до намаляване на усещането за болка.

Съществуват многобройни изследвания, които потвърждават ефикасността на дяволски нокът при ставни и други проблеми на опорно-двигателния апарат. Според мета анализ на Chrubasik S, et al. (2007),  екстрактите от дяволски нокът са по-ефективни от плацебо за намаляване на болката и подобряване на физическата функция при пациенти с остеоартрит. Като цяло лечението се понася добре, с минимални странични ефекти. Друго изследване (Gagnier JJ и др. (2016) е фокусирано върху ефектите на двете разновидности на растението, съставки на патентованата формула FlexiGo™ - Harpagophytum procumbens и Harpagophytum zeyheri, и потвърждава противовъзпалителното им и аналгетично действие при артритни състояния.

Знаете ли, че…

Дяволският нокът дължи страховитото си име на плодовете си, които имат малки издатини, подобни на куки (нокти).
Дяволският нокът расте в пустинни условия в южна Африка и се отличава с необикновена адаптивност и издръжливост.
Дяволският нокът може да потисне действието на хормона грелин в тялото – хормонът, който повишава апетита, и по този начин да подпомогне отслабването.

29,90 лв.
добави в количката
Моля, изберете:
Подобни продукти
Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!
Вземи сега, плати по-късно с New Pay
Как работи NewPay?

Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката Ви вместо Вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:

  • Отложено до 30 дни от момента на изпращане на поръчката без оскъпяване. За покупки на стойност до 400 лв.
  • Плащане на 4 вноски. Заплащате 20% от стойността на поръчката си на момента с карта. Останалата сума се разделя на 3 равни месечни вноски без оскъпяване. За покупки на стойност до 1000 лв.
  • Плащане на 6 вноски. Стойността на поръчката се разпределя в 6 равни месечни вноски с оскъпяване. За покупки на стойност до 2000 лв..
Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.