БИЛКИ-ПО НОМЕРА ОТ 1 ДО 490 ОТ А ДО Я САМО ТУК
Copyright © 2023. All Rights Reserved

ЛЪВСКА ЛАПА Опаковка от 20 грама, Цена: 7,90 лв.

ЛЪВСКА ЛАПА Опаковка от 20 грама, Цена: 7,90 лв.

 

Еделвайс

Еделвайс (Leontopodium, на немски: edel – „благороден“, weiss – „бял“), известен и като лъвска лапа, са род многогодишни тревисти растения от семейство сложноцветни (Asteraceae).[1] Изображението на растението е емблема на Българския туристически съюз (БТС). То е защитено растение.

Разпространение

Срещат се в Европа и Югозападна Азия. В България се срещат Leontopodium alpinum subsp.alpinumПирин) и Leontopodium alpinum subsp.nivalisСтара планина).

Еделвайсът расте по труднодостъпни места във високопланинските райони.

Еделвайсът се изсушава и използва за украса, тъй като запазва красотата си дълго време. Може да се отглежда в саксии. Расте върху варовити почви. Пчелите го обичат заради медоносните цветове. Цветовете на еделвайса се използват в медицината за приготвяне на лекарства против болести на белите дробове, сърцето и др.

Късането му е забранено със закон и растението е включено в „Червената книга на Република България“. B Стара Планина за опазването му е създаден резерват „Козя стена“.

Описание

Стъблото на цветето е високо до 20 см, туфесто и покрито с власинки. Листата са силно стеснени, прикрепени са към стъблото без дръжки и са покрити с бели копринени власинки. Долните листа са по-големи, а нагоре постепенно намаляват.

Еделвайсът цъфти през юни – август. Цветовете му приличат на звездичка с около 10 – 12 листенца, наредени в кръг. Това не са цветни, а стъблести листа. Ако се разгледат под микроскоп или лупа, ще се забележи, че са покрити със сребристи власинки (трихоми), които са така усукани и сплетени, че маскират зеления цвят на листата. Тези власинки са мъртви клетки с въздушни клетъчни празнини и когато светлината се отразява от тях, изглеждат сребристобели.

Видове

Родът включва над 30 вида защитени високопланински растения, като в Европа се срещат само два. Най-редките видове по света са от Еверест и от Хималаите. Изложен е на силно прегряване от слънчевите лъчи. Власинковите клетки задържат въздух, наситен с водни пари и така се намалява изпарението от листата. От другата страна, власинковата покривка действа като „слънчобран“ – намалява поглъщането на слънчевата топлина.

ЛЪВСКА ЛАПА 0889893098 главоболие, климакс, депресия паник атаки, онкоболни уголемена простата


ЛЪВСКА ЛАПА

Опаковка от 20 грама.

Може да се използва при:

@ Главоболие;
@ Аменорея;
@ Климакс;
@ Добър болкоуспокоител;
@ За превенция на онкологични заболявания;
@ за предоставяне на доброкачественото уголемяване на простатата;
@ Много добро средство срещу депресии, паник атаки, стрес и последствията от него.

Начин на приготвяне и дозировка:

2 супени лъжици от билката киснат 20 минути в 500 грама гореща вода. Прецежда се и се изпива три пъти за деня преди преди ядене.

Електронен магазин:

 

https://dimitrinkalom777.com

 

Телефон за повече информация: 0889893098 Моят ютуб канал посетете и се абонирайте! Пускам линк:

 

https://www.youtube.com/channel/UCnDni9zFmXn2ERonR_Wq57A

 

Благодаря на всички, които се абонирахте за моят ютуб канал

 

 

7,90 лв.
добави в количката
Моля, изберете:
Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!