БИЛКИ-ПО НОМЕРА ОТ 1 ДО 490 ОТ А ДО Я САМО ТУК
Copyright © 2023. All Rights Reserved

Челядник / Ежова главичка / - цвят,  Опаковка от 10 грама, Цена: 5,90 лв.

Челядник / Ежова главичка / - цвят,  Опаковка от 10 грама, Цена: 5,90 лв.

ЧЕЛЯДНИК / Ежова главичка /

 Растението челядник е многогодишно тревисто растение, което спада към семейство сенникоцветни (Apiaceae). Други наименования, с които е известен е кълбест челядник, главесто тръне, ехинопс, таралеж, страшник и др. Различаваме бодлив челядник и кръглоглав челядник.

 Стъблото на растението достига височина 30 до 80 см. съцветията са разположени по върховете на стъблата и представляват кълбовидни разноцветни главички. Цъфти през юли и август. Челядникът може да се намери по тревисти и каменисти места.

Челядник – растението, което лекува невралгии 

 Действие и приложение. Челядникът съдържа алкалоиди, които имат стрихниноподобно действие, но не притежават токсичния ефект на стрихнина. Повишават рефлекторната възбудимост на гръбначния мозък и оказват общо стимулиращо действие. Алкалоидът ехинопсин повишава умствената и физическата работоспособност. Прилага се също при мускулна атрофия, отслабване на зрението, полова слабост. Ехинопсинът подсилва биоелектрическата активност на изолирания седалищен нерв. От това се предполага, че се повишават процесите на възбудимост и проводимост и синтезата на енергия в тялото. Ехиноспидин е друг алкалоид от състава на челядника, който действа като психостимулатор и антидепресант.

 Проведените проучвания разкриват, че в малки дози челядникът действа общостимулиращо и укрепващо, но при повишаване приема на билката се стига до обратния ефект. Той се изразява в обща потиснатост на организма, съпроводена с конвулсни състояния, подобни на тези, които се наблюдават при отравяния със стрихнин.

 Челядникът е растение, което  не бива да се използва по време на бременност и кърмене.

Дрога. Използваемата част на растението са плодовете, които са продълговато обратно яйцевидни плодосемки. Дълги са около 7-9 мм и са широки около 2 мм. Събират се през фазата на активен цъфтеж, който е през юли и август.

Химичен състав. Растението е източник на хинолинови алкалоиди – ехинопсин и ехинопсидин. Освен алкалоидите, в дрогата се съдържат още рутин, който има благоприятен ефект при отоци, понижаване на кръвното налягане, мастни масла, които имат противовъзпалителен ефект, витамин С, танини – подобряват храносмилането, флавоноиди – регулират кръвното налягане, стероиди – засилват имунитета, нормализират обмяната на вещества, кумарини - -подпомагат зарастването на рани и т.н.

НА ПАКЕТЧЕТО ПИШЕ СЛЕДНОТО:

Челядник / Ежова главичка / - Цвят, при хипотония, атеросклероза, сърдечна слабост, 0889893098

Челядник / Ежова главичка / - цвят

Опаковка от 10 грама.

Може да се използва при:

@ Умствена и физическа отпадналост;
@ Сърдечна слабост;
@ Хипотония;
@ Атеросклероза.

@ Тонизира скелетната мускулатура и зрението.

Начин на приготвяне и дозировка:

 

1 супена лъжица от билката кисне 30 минути в 300 грама вряла вода. Прецежда се и се пие 3 пъти дневно по 100 грама преди ядене.

 Електронен магазин:

https://dimitrinkalom777.com

Телефон за повече информация: 0889893098

Моят ютуб канал посетете и се абонирайте! Пускам линк:

https://www.youtube.com/channel/UCnDni9zFmXn2ERonR_Wq57A

Благодаря на всички, които се абонирахте за моят ютуб канал!

 

5,90 лв.
добави в количката
Моля, изберете:
Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!