Copyright © 2023. All Rights Reserved

Хранителна добавка „Rose hips Essentails - Шипка, Ехинацея, Черен бъз и Кръвен здравец” 60 таблетки 100% биологична Шипка

Хранителна добавка „Rose hips Essentails - Шипка, Ехинацея, Черен бъз и Кръвен здравец” 60 таблетки 100% биологична Шипка
Цена
28.90
лв.
Точки
7.23
Твърда капсула със сушен плод от шипка, ехинацея, самбукус (екстракт от черен бъз) и гераниум (червен кръвен здравец)
Съдържание: Сушен плод от шипка – 350 mg, Ехинацея екстракт (Ehinacea) - 50mg, Екстракт от цвят на Бъзак (Sambucus) - 50mg, Екстракт от Кръвен Здравец (Gerabium) - 50mg
Начин на употреба: Препоръчва се прием на две капсули дневно – сутрин и вечер преди хранене
Опаковка: 60 капсули х 500 мг.

Mощно подпомага имунната и дихателната системи. Богатото съдържание на комплекса от полезни вещества подсилва и активира имунните функции и защита на организма през есенно-зимния сезон, подобрява възстановителните процеси, подпомага работата на кръвотворната система и стимулира производството на червени кръвни телца, има антиоксидантно действие, спомага за повишаване на съпротивителните сили на организма, подпомага нормалния метаболизъм на организма, подобрява дейността на сърдечно-съдовата система и кръвообращението, подобрява обмяната на веществата, влияе благоприятно върху дейността на стомашно-чревния тракт, благоприятства функционирането на дихателната система,  допринася за повишаване на тонуса, подобрява преноса на кислород, действа антиканцерогенно.

Препоръчва се прием на две капсули дневно – сутрин и вечер преди хранене.

Продуктът не е лекарствено средство.

Използвайте продукта само като хранителна добавка.

Продуктът не замества разнообразието в храната.

 

Сушен плод от шипка

Още в древността шипката е призната като ценно и лечебно средство. Бащата на медицината, Хипократ, а и други древногръцки учени като Теофраст и Диоскорид са оценявали високо ползите от шипковия плод. Предписвали са го като противовъзпалително средство за множество различни заболявания.

Шипковият плод е истински „поливитаминен концентрат“ – в природата не съществува друг естествен продукт, който да е така богат на различни витамини – С, Е, В1, В2, К, D, А (каротин), РР, Р. По съдържание на витамин С шипковия плод няма аналог в растителния свят (500-2500 мг) на 100 грама плод. По съдържания на витамин В1 и В2 тя се нарежда на първо място, а по количествата каротин – на второ. Шипката е богат източник на пектин, флавоноиди и желязо, органични киселини (лимонена и яблъчна), захари (предимно захароза, около 2.5%), дъбилни вещества и минерални соли (около 3.25%), най-вече калиеви (около 512 мг%), калциеви (около 50 мг%), фосфорни (около 54 мг%), натриеви (около 47 мг%) и магнезиеви (около 122 мг%) соли. Също така има високо съдържание на есенциални мастни киселини: линолова киселина - омега 6 и линоленова киселина - омега 3, както и антиоксидант бета каротин.

От захарите в нея се срещат фруктоза, глюкоза, захароза. Богат е също така и съставът й на скорбяла, белтъчини, дъбилни и пектинови вещества, азотни вещества.

Богатото съдържание на комплекса от полезни вещества прави шипката невероятен имуностимулатор и  здравословна добавка с мощно противовъзпалително действие, подпомага и поддържа костите и ставите здрави. Поради високото съдържание на витамин С, шипките има диуретичен ефект и също така подобряват окислително-редукционните процеси в клетките и пропускливостта на капилярите.

 • Приемът на сушен плод от шипка води до следните ползи:
  • Има противовъзпалително действие;
  • Подобрява съпротивителните сили на организма и имунитета му;
  • Намалява риска от инсулт и инфаркт;
  • Подобрява сърдечната дейност;
  • Стимулира кръвообращението;
  • Спомага за понижаването на кръвната захар;
  • Подпомага обмяната на веществата ;
  • Подпомага дейността на черния дроб;
  • Спомага за забавяне развитието на атеросклерозата и стерилитета;
  • Препятства възпаление на стомашно-чревната и бронхиална лигавица;
  • Препятства развитието на гнилостни бактерии в червата.

Ехинацея

Ехинацеята е растение, което широко се използва за профилактика на дихателни инфекции през студените месеци. Ефективна е също за намаляване на продължителността им, ако вече са се развили.

Корените и надземната част имат различен състав. В горната част се съдържат полизахаридите, на които се дължи имуностимулаторния ефект. От нея се прави екстрактът от ехинацея – течен или на капсули.

Ехинацеята е добър имуностимулатор за профилактика на дихателните инфекции през есенно-зимния сезон. Особено ефективна е при често повтарящи се инфекции. Използва се и за често повтарящи се пикочо-полови инфекции – пиелонефрити, цистити, влагалищни гъбични инфекции, херпес.

 • Приемът на ехинацея води до следните ползи:
 • Намaлява риска от дихателни инфекции;
 • Намалява продължителността на дихателните инфекции.

Черен бъз

Черния бъз - имуностимулаторът на всички времена! Медицинските качества на растението черен бъз (Sambucus nigra) са познати от древността. Той присъствал в трудовете на Хипократ, Диоскоридис и други значими лекари от далечното минало. Широко разпространена била лечебната му употреба по земите на Северна Америка, Западна Азия и Северна Африка. Намира своето достойно място и в eвропейската народна медицина като естествен лек срещу множество заболявания и състояния. През годините е включван в различни фармакопеи, включително датски, германски, австрийски, шведски и др. Науката разполага със солидни доказателства за това, че черният бъз притежава широк спектър от медицински ползи.

 • Приемът на черен бъз води до следните ползи:
 • Множество изследвания показват, че най-ефикасното средство за естествено подсилване на имунитета е именно черният бъз.
 • Черният бъз е много добър източник на витамин С, провитамин А, холин, каротеноиди, органични киселини, слузни и дъбилни вещества, танини, аминокиселини, смоли, етерично масло (съставено основно от терпени), флавоноиди като рутин, изокверцитрин и хиперозид, гликозидни вещества с потогонно действие, полифенолни киселини и др.
 • Според данни на Федералния изследователски институт черният бъз е супер ефикасно средство срещу вируси, включително грипни и парагрипни, и скъсява времето за възстановяване при простудни заболявания.
 • Резултати от проучвания, проведени в Германия, сочат, че екстрактът от черен бъз помага на организма да се справи с бактериите, причинители на респираторни инфекции, както и с грипните вируси тип А и В.
 • Изследване, публикувано в The Journal of International Medical Research, показва, че екстрактът от черен бъз може да се използва като допълващо лечението средство при херпес симплекс, Епщайн Бар, вирус тип 1, HIV-щамове и др.

Кръвен здравец

Кръвния здравец (Гераниум) стимулира кръвотворенето и най-вече растежа на лимфоцитите. Вековният опит показва, че това растение дарява здраве, бодрост и дълголетие. Физиологично активните вещества от корените на кръвен здравец стимулират производството на кръвните клетки. Една част от белите кръвни телца (лимфоцитите) изграждат имунната система. Тя защитава организма от чуждите “агенти” – вируси, бактерии, гъбички, ракови клетки. Ето защо здравецът дарява здраве. Червените кръвни телца са носители на хемоглобина. Когато той е в достатъчно количество и е с добро качество, човекът е бодър, силен и трудоспособен. Корените на кръвния здравец са богати на мощни антиоксиданти, които способстват за прочистването на организма от токсините, които се натрупват в него. Това е основната причина, поради която антиоксидантите забавят в значителна степен процесите на стареене в организма.

Многобройни дългогодишни проучвания върху лечебния ефект на кръвния здравец, показват  неговата изключителна полезност и при грипни и вирусни състояния,  при малокръвие (анемия), при диария и стомашно-чревни проблеми. Досега фитохимичните изследвания показват наличието на флавоноиди, хидролизуеми и кондензирани танини, фенолни карбоксилни киселини и други органични структури.  Наличието на танини в растението причинява неговите стягащи и противовъзпалителни свойства.

 • Приемът на кръвен здравец води до следните ползи:
 • Подпомага работата на кръвотворната система;
 • Стимулира производството на червени кръвни тела;
 • Повишава нивото на хемоглобин, подобрява кръвните показатели;
 • Влияе благоприятно при възпаления на стомашно-чревния тракт;
 • Проявява хепатопротективно действие.
 • Действа антиканцерогенно.

Да не се приема при свръхчувствителност към някоя от съставките. Не се препоръчва за хора с остри стомашно-чревни заболявания(язва, хроничен гастрит), патологии в кръвообращението и тромбофлебит.

При прием на лекарства за високо кръвно налягане и такива за разреждане на кръвта обърнете внимание на листовката за взаимодействието им с ехинацея.

Ако имате някакви съмнения относно консумацията на шипки под каквато и да е форма, консултирайте се с лекар или фитотерапевт.

Бременни жени, кърмачки и деца под 18 години преди употреба е необходимо да се консултират със специалист.

Линк към сайта , зада разгледате още продукти:

http://www.mlm-balevski.com/regform.php?sponum=BG00158

 

https://dimitrinkalom777.com

 

Телефон зъ връзка и повече информация 0889893098

 

 

28,90 лв.
добави в количката
Моля, изберете:
Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!
Вземи сега, плати по-късно с New Pay
Как работи NewPay?

Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката Ви вместо Вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:

 • Отложено до 30 дни от момента на изпращане на поръчката без оскъпяване. За покупки на стойност до 400 лв.
 • Плащане на 4 вноски. Заплащате 20% от стойността на поръчката си на момента с карта. Останалата сума се разделя на 3 равни месечни вноски без оскъпяване. За покупки на стойност до 1000 лв.
 • Плащане на 6 вноски. Стойността на поръчката се разпределя в 6 равни месечни вноски с оскъпяване. За покупки на стойност до 2000 лв..
Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.